lauantai 17. syyskuuta 2011

Terveisiä Leimailutaivaasta!!

Tämän syksyn Leimailutaivas on onnellisesti ohi, suuri kiitos jälleen kerran Taavalla ja tietysti myös kaikille teille muille, jotka olitte apuna Leimailutaivaan järjestämisessä!!

Tein mukavia löytöjä, ja hetikohtapuoliin kotiin päästyäni oli pakko kokeilla uutta mustettani kutistemuovin kanssa. Kutistemuovia minulla on ollut aiemminkin, mutta käytössäni olleet musteet eivät ole toimineet kovin hyvin siinä (Mementto ja Versafine). Nyt ostin Archival Ink -nimistä mustetta, ja se toimi kyllä paremmin. Hioin hieman kutistemuovin pintaa hienolla hiekkapaperi-palikalla, leimasin siihen Art Impressionsin Antique Carin, ja väritin kuvan Promarkkerilla, väri oli "Cocoa". Leikkasin kuvan ääriviivoja myöten irti, reijitin ketjua varten reijän auton "takakulmaan", ja kuumensin kuvan kuumailmapuhaltimella. Tässä pitää olla varovainen, kutistemuovi on todella kuuumaa kuumentamisen jälkeen, ja hyvä on käyttää alustaa, joka kestää kovaa kuumuutta. Kutistamisen voi tehdä myös uunissa, noin 175astetta, riippuen uunista. Hyvä vihje on laittaa kuva nurinpäin kuumentamisen ajaksi, sillä kuumentamisen aikana muovi vetää itsensä aika kippuralle, ennenkuin alkaa suoristumaan taas. Ja jos kuva on ns. oikeinpäin, se voi välillä jäädäkin kippuraan muotoon. Jos tähän jollain on parempia ideoita, kommentoikaa vapaasti:)

Tässä siis kuva käyttämästäni leimasimesta ja valmiista avaimenperästä. Kokoero on aika huikea:)


5 kommenttia:

Jehkotar kirjoitti...

Upea! Minulta sitten taivas jäi väliin... näiden kiireiden vuoksi - teki hyvää kyllä huilata, vaikak myönnän, että mieli olisi tehnyt ja valtavasti olla menossa mukana!

Ansku kirjoitti...

Hieno idea ja upea toteutus!Tosi makee avaimenperä:)

Apris kirjoitti...

Hieno avaimenperä.
Kiva oli jälleen törmäillä, vaikka sokeus meinasi vaivata vähän molempia :)

Lumituulia kirjoitti...

Todella tyylikäs avaimenperä. Pitäis vissiin kaivaa omatkin kutistemuovit esiin...

Maissi kirjoitti...

Hieno avaimenperä ja kiitos myöskin mukavasta seurasta korttitalkoissa :) Itsekin pääsin ensi kertaa kokeilemaan kutistemuovia onnistuneesti Leimailutaivaassa. Tähän mennessä kutismuovikokeilut ovat tuottaneet rustistuneen kasan roskikseen...